Sony разкри кога ще пусне PlayStation 5 и на каква цена

След дълго чакане най-сетне знаем колко ще струва PlayStation 5 и кога ще започнат продажбите й. Sony разкри, че конзолата ще се появи в Европа на 19 ноември, което е седмица по-късно от наличността в САЩ, Канада, Япония, Мексико, Нова Зеландия и Южна Корея.

Що се отнася до цената то ще трябва да си приготвите 500 евро (500 долара, 450 паунда) за стандартното издание на устройството и 400 евро (400 долара, 360 паунда) за версията без оптично устройство, която ще работи само с дигитално разпространявани игри.

Японската компания успя да предложи същата цена като на основния конкурент Xbox Series X, който обаче ще е на пазара още от 10 ноември. Тогава ще започнат продажбите и на Xbox Series S, която също ще работи само с дигитални игри, но има по-скромен хардуер и е насочена към игра при по-ниски резолюции. Цената й е 300 евро.

В рамките на събитието Sony демонстрира различни игри, които ще са налични за конзолата. Сред тях са Demon’s Souls, Oddworld: Soulstorm, Hogwarts Legacy, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Final Fantasy XVI и Deathloop. Компанията обяви, че при старта на продажбите ще е достъпна и Fortnite, а следващата игра в серията God of War ще излезе догодина.

Заедно с това Sony разкри, че потребителите на PS5 с активен абонамент PS Plus ще получат веднага достъп до куп избрани игри като част от PlayStation Plus Collection. Стават дума за един от най-добрите заглавия за PS4, които ще могат да играят и с новата конзола.

Сред игрите са God of War, Monster Hunter: World, Final Fantasy XV, Fallout 4, Mortal Kombat X, Uncharted 4: A Thief’s End, Ratchet & Clank (2016 reboot), Days Gone, Until Dawn, Detroit: Become Human, Battlefield 1, Infamous Second Son, Batman: Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us Remastered, Persona 5 и Resident Evil 7: Biohazard.

Източник: mobilebulgaria.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *