Някои игри за PlayStation 5 ще струват 80 евро

От Sony обявиха цената на конзолата PlayStation 5 и разкриха кога ще започнат продажбите. Заедно с това представиха още подробности за наличните игри и цените на аксесоарите. Информацията потвърждава, че част от новите игри ще се появят на по-висока цена спрямо тези за PlayStation 4.

Така например Demon’s Souls, Destruction AllStars и Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition, които ще са налични при старта на продажбите на конзолата, ще са на цена 80 евро. Стандартното издание на Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ще струва 60 евро, въпреки че се очаква да е по-кратка игра в сравнение с Marvel’s Spider-Man. Sackboy A Big Adventure ще струва 70 евро.

По-високите цени на игрите за конзолите от следващо поколение са гореща тема в индустрията, защото някои издатели дадоха сигнал, че възнамеряват да повишат цените. Наскоро шефът на Take-Two защити повишението; като посочи, че цените не са били увеличени през последните почти 15 години, но в същото време разходите за разработка са скочили 200-300%. Според него в момента игрите за 60-70 долара са много по-големи в сравнение с тези отпреди 10 години.

Sony обяви, че ще пусне версии за PS4 на няколко заглавия: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure и Horizon Forbidden West. Компанията посочва, че макар тези игри да са разработени да се възползват от възможностите на PS5, собствениците на PS4 също ще могат да се забавляват с тях. Цифровите PS4 версии на тези игри включват безплатен ъпгрейд за двете PS5 конзоли, докато дисковите PS4 версии включват безплатен ъпгрейд за PS5 с оптично устройство.

Заедно с това Sony разкри и препоръчителните цени на аксесоарите, които ще предлага отделно за PS5. Контролерът DualSense ще струва 70 евро, безжичните слушалки Pulse 3D ще са 100 евро, HD камерата ще струва 60 евро, мултимедийното дистанционно ще се продава за 30 евро, а зарядната станция за два контролера ще се продава за 30 евро.

Източник: mobilebulgaria.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *